Dhr. Jacob van Gelder

Naam: Dhr. Jacob van Gelder

Fractievoorzitter, Gemeentebelangen
jacob.vangelder@tynaarlo.nl
Fractievoorzitter Actief sinds 30 mrt. 2022 Bekijk pagina

Algemeen

“Van kinds af aan ben ik bezig met ondernemen. ben geboren in Groningen en opgevoed in een grote ondernemersfamilie, dat werd er bij ons al met de paplepel ingegoten. Woon sinds 2014 in Eelde aan de Hoofdweg. Na mijn schoolperiode ben ik opgekomen voor militaire dienst, lichting 75-3. Ik heb deze dienstjaren volbracht in Assen, Johan Willem Friso Karzerne bij de afdeling Intendance. Als zelfstandig ondernemer heb ik me vervolgens het grootste deel van mijn werkzame loopbaan beziggehouden met ‘beeld en geluid’. Van camerawerk tot het bekabelen van het Stadion Oosterpark of Euroborg. Van het geluid regelen op serieuze bijeenkomsten tot feestjes. Daarin heb ik de ontwikkeling van analoog naar digitaal op de voet gevolgd.

In mijn vrije tijd heb ik veel aandacht voor sport. Vanaf 1969 ben ik lid van de ijshockeyclub GIJS in Groningen, waar ik eerst zelf speelde en de afgelopen vijftien jaar ben betrokken als bestuurslid waarvan de laatste tien jaar als voorzitter. Verder ben ik als vrijwilliger bij diverse culturele en maatschappelijke organisaties in Tynaarlo betrokken. Als ik ergens aan begin, doe ik dat het liefst voor een langere periode. Een andere grote liefhebberij is voor mij de geschiedenis van Nederland en specifiek die van de provincies Groningen en Drenthe.

Sinds 2018 ben ik de voorzitter van Gemeente Belangen Tynaarlo in de afgelopen  jaren heb ik een goed beeld gekregen van het politieke landschap en hoe alles in de gemeente Tynaarlo reilt en zeilt. De stap om fractievoorzitter te worden is voor mij een logische vervolgstap om op deze manier nog beter de speerpunten van de mijn partij te kunnen uitdragen.

Thema’s die me aan het hart gaan, zijn onrecht bij mens en dier. Ik ben iemand die niet wegkijkt bij problemen, maar ze graag aanpakt. Waar ik de mogelijkheid heb om mensen of instellingen te helpen, zal ik dat niet nalaten. Ik ben trots en vereerd om te zijn gekozen als fractievoorzitter van Gemeentebelangen Tynaarlo voor de raadsperiode van vier jaar.”

Nevenfuncties

van Gelder Producties (bezoldigd)

Team director GIJS 1 Groningen en vice voorzitter (onbezoldigd)

Voorzitter Radio/TV Tynaarlo Lokaal (onbezoldgid)

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 30 mrt. 2022 Fractievoorzitter, Gemeentebelangen
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens