Toegankelijkheid

Bij de ontwikkling van de raadssite van de gemeente Tynaarlo is speciaal rekening gehouden met de toegankelijkheid  voor alle internetgebruikers, inclusief slechtzienden, blinden die via schermlezers de site bekijken en gehandicapten. Ze houdt rekening met de aandachtspunten die door het W3C (Wereldconsortium Internet) werden voorgeschreven op het vlak van de toegankelijkheid van websites. Tevens conformeert de gemeente Tynaarlo zich hiermee aan de eisen gesteld in het project Drempels Weg (een project van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid)

Structuur en layout
-
Alle betekenisvolle afbeeldingen hebben een ALT-tekst, een korte omschrijving die kan gelezen worden door schermlezers van blinden en weergegeven door browsers die geen afbeeldingen weergeven.
- Een eenvoudige menustructuur zorgt ervoor dat alle pagina's van de site makkelijk vindbaar zijn.
- Opmaak en de inhoud van de pagina's zijn gescheiden, wat een veel overzichtelijke code tot gevolg heeft die de site makkelijker en beter laat indexeren door zoekmachines.

Lettergrootte aanpassen
De grootte van de letters kan door de bezoeker aangepast worden. Slechtzienden kunnen kiezen voor grotere letters die de leesbaarheid van de website verhogen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen:
- Gebruik de menubalk van uw browser om de tekstgrootte aan te passen (in Internet Explorer doet u dat via Beeld > Tekengrootte).
- Draai aan het wieltje van uw muis terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt. 

Browser compatibiliteit
Deze website is getest op een goede werking in de belangrijkste browsers die tegenwoordig gebruikt worden om te surfen op het internet: Internet Explorer, Firefox, Opera en Safari.