Raadsweek van..... Marcel Elzerman (Leefbaar Tynaarlo)

Gepubliceerd op: 13 maart 2024 15:03

Raadslid sinds: maart 2022

Houdt zich bezig met:
Naast gemeenteraadslid ben ik bovenal partner en vader. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als casemanager bij Slachtofferhulp Nederland en houd ik mij specifiek bezig met complexe zedenzaken en levensdelicten. Daarnaast ben ik fervent bloemencorso bouwer én -ontwerper.

Hoe zag uw raadsweek er deze week uit?
Het was een relatief rustige week voor de gemeenteraad. Met de nieuwe (commissie) vergaderstructuur in aantocht staan er nog weinig bespreekpunten op de agenda. Mijn gebruikelijke "leesrondje" van vergaderstukken, schriftelijke vragen, brieven vanuit het college, etc. was dan ook snel klaar.
Ik heb de afgelopen dagen veel informatie verzameld en de nodige gesprekken gevoerd met onder andere bestuurders en journalisten. In mijn ogen vinden er de nodig misstanden plaats op een zorgboerderij in onze gemeente. Ik sta zeer sceptisch tegenover ons huidige zorgstelsel waar inkoop belangrijker is geworden dan het leveren van kwalitatief goede zorg. Het maakt dat zogenaamde zorgcowboys bakken vol met geld kunnen verdienen zonder dat je hier echt iets tegen kan doen. Hier blijf ik mij tegen verzetten.
Verder was er onze fractievergadering waarbij wij terugkeken op de afgelopen raadsvergadering en vooruitblikken op de komende twee commissievergaderingen. Ik kan er altijd van genieten hoe wij hier allemaal onze mening durven te geven; ook als deze afwijkend is. Wij durven te botsen, maar blijven zoeken naar een uiteindelijk eenduidig antwoord.

Als raadslid houdt u zich met veel verschillende dingen bezig. Wat is uw favoriete taak?
De meeste bespreek- en besluitpunten worden ingediend door het college. Je wordt hiermee "gedwongen" na te denken over onderwerpen waar je zo op het eerste gezicht misschien niet zoveel mee hebt. Maar door mij te verdiepen in het verschil tussen individueel belang versus gemeenschappelijk belang, wordt de afweging voor mij wel heel interessant.

Verreweg het leukste vind ik echter mij buigen over vragen en wensen vanuit inwoners of misstanden die plaatsvinden binnen onze gemeente. Juist die punten die dus niet op de agenda staan. Ik bijt mij hier dan graag samen met inwoners in vast en durf wel te stellen dat ik hier ook al de nodige successen in behaald heb. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het realiseren van de bushalte in Donderen, het gratis aan kunnen bieden van (geïndiceerd) medisch afval, het voorkomen van de sluiting van de consultatiebureaus in Eelde en Vries, het veiligstellen van twee corso-opbouwplekken, etc.

Onderwerpen die belangrijk zijn voor veel inwoners, maar ook snel vergeten worden. Ik hoop mij hier op deze manier nog lang voor in te kunnen zetten (dus...heeft u een vraag? Ik hoor het graag!)

Wat staat er de komende tijd voor u op de planning?                                                                                                                                                                                                                                             Lezen, luisteren, vergaderen, overleggen met inwoners(organisaties) en nog meer luisteren.