De raadsweek van ...... Herman van der Poel (Tynaarlo Nu)

Gepubliceerd op: 14 februari 2024 08:02

Raadslid sinds: 2022

Houdt zich bezig met:
Buiten mijn baan als directeur van twee hotels in Groningen houd ik mij binnen onze fractie bezig met de leefbaarheid van de dorpskernen, natuur en cultuur en duurzaamheid. Daarbij ben ik ook nog bestuurslid van twee organisaties in de gemeente Groningen. (horeca gerelateerd)

Hoe zag uw Raadsweek er deze week uit?
De agenda was redelijk vol buiten mijn eigen werkafspraken om. Een vergadering met onze fractie op maandag om de raadsvergadering van de week daarop voor te bereiden, de inloopavond m.b.t. Woonvorm Voor Asielzoekers in Vries en dan nog de contacten met onze inwoners n.a.v. de plannen in Vries. En uiteraard blikten we nog terug op het besluit met betrekking tot Ensemble De Buitenplaats en de inloopmiddag inzake de Hoofdweg in Eelde.

Als raadslid houdt u zich met veel verschillende dingen bezig. Wat is uw favoriete taak?
Binnen onze fractie bespreken we alle zaken die spelen in onze gemeente. We worden ook individueel veel benaderd door inwoners met vragen en ideeën. Deze bespreken we in onze tweewekelijkse vergadering of in de app. En bepalen dan wat we met die vragen of ideeën gaan doen en kunnen daar dan vragen over stellen aan het college of ideeën indienen. Binnen onze fractie heeft ieder raadslid of steunfractielid zijn of haar eigen specialiteit en diegene pakt de onderwerpen dan op. Ikzelf vind de leefbaarheid in de dorpen belangrijk, zeker als het gaat om natuur en cultuur, maar ook het ondernemersklimaat vind ik erg belangrijk. Wat betreft evenementen ben ik zelf vrijwilliger bij een aantal evenementen, dus daar zet ik me al actief voor in. Mooie voorbeelden zijn het Yspeert Open (tennis), Koepeltjes festival en Museum De Buitenplaats.

Wat staat er de komende tijd voor u op de planning?
Genoeg, als we kijken welke projecten er nu lopen in Zuidlaren, Vries, Eelde en de kleinere kernen, hebben we nog veel werk te doen. Belangrijk vind ik de communicatie naar onze inwoners, dat kan en moet beter, want dat zal meer begrip opwekken bij onze inwoners. Maar ik ben wel trots op onze gemeente en zie wat onze inwoners zelf allemaal initiëren, dat zullen we als raad moeten blijven stimuleren.