De raadsweek van ...... Arie Meerman (GroenLinks)

Gepubliceerd op: 18 april 2024 09:04

Raadslid sinds: mei 2022


Houdt zich bezig met:
Als raadslid houd ik me vooral bezig met de onderwerpen verkeer en vervoer, onderwijs, sport, cultuur, recreatie en sociaal domein. Naast mijn raadswerk ben ik actief voor de Energie Coöperatie Drentse Aa waar ik de werkzaamheden voor de energiecoaches coördineer en help bij de organisatie van de Energiecafés in Eelde-Paterswolde. Verder ben ik betrokken bij het Leader Oost programma van Drenthe.


Hoe zag uw Raadsweek er deze week uit?
De week van 8 april was relatief rustig. Er stond maar 1 agendapunt op de raadsagenda van 9 april wat een hoop leeswerk en voorbereiding scheelde. Toch hadden we in de fractie veel te bespreken want naast de raadsagenda stonden we stil bij voorgaande besprekingen en onze bijdrage daarin, de brieven die binnen zijn gekomen en de actuele ontwikkelingen in de gemeente Tynaarlo. Het levert altijd weer levendige discussies en besprekingen op, want we hebben een leuke en betrokken fractie bestaande uit 11 personen. Donderdag had ik een koffieafspraak met wethouder Hans Kuipers. Hans is sinds december onze wethouder namens GroenLinks. Het was een mooi moment om de eerste ervaringen van Hans met de gemeente Tynaarlo te horen.


Als raadslid houdt u zich met veel verschillende dingen bezig. Wat is uw favoriete taak?
Het liefst spreek en discussieer ik over zaken die mij na aan het hart liggen zoals het vliegveld, milieu en duurzaamheid. Het zijn onderwerpen waarin we een verandering moeten bewerkstelligen. Zulke onderwerpen houd ik graag onder de aandacht door vragen te stellen en discussies te organiseren. Het is ook de reden dat zo actief ben met Energie Coöperatie Drentse Aa. Daar krijg ik energie van.


Wat staat er de komende tijd voor u op de planning?
Komende week is er een extra vergadering over de Woonvoorziening Voor Asielzoekers in Vries en een discussiebijeenkomst met de Rekenkamer over burgerparticipatie.
Donderdag hebben we als fractie een bijeenkomst met leden van GroenLinks over de Woonvoorziening Voor Asielzoekers in Vries. Wij willen van de leden horen wat zij van de ontwikkelingen vinden en of er aandachtspunten zijn die we mee moeten nemen in onze bijdrage t.z.t. Bijeenkomsten met leden zijn voor ons belangrijk. Wij hebben een groeiend ledenbestand en deze bijeenkomsten zijn een prima middel om leden te betrekken bij onze politieke werkzaamheden.