De Raadsweek van.. Jarko Weering (Leefbaar Tynaarlo)

Gepubliceerd op: 14 november 2023 10:11

Raadslid van 2010 tot 2018, opnieuw in de raad sinds juli 2022

Houdt zich bezig met:
"Buiten mijn Raadswerk ben ik trainer bij Optelec, waar ik computertraining geef aan mensen met een visuele beperking. Ik geef de trainingen op werkplekken, in de thuissituatie of op scholen aan kinderen. Ik doe dit werk inmiddels meer dan 21 jaar en iedere dag nog met heel erg veel plezier. Binnen Optelec verzorg ik ook het secretariaat voor de Ondernemingsraad en ben ik vertrouwenspersoon".

"Daarnaast ben ik een enthousiaste medewerker bij corsowijk Hooiweg Schelfhorst en verzorg aldaar de notulen van de medewerkersvergaderingen en overleggen met de ontwerper. Teamsport is voor mij niet weggelegd, dus ik probeer mij fit te houden door te spinnen, daarvoor heb ik thuis een spinningfiets".

Hoe zag uw Raadsweek er deze week uit?
"Ik omschrijf hier de week van 2 tot en met 8 oktober. Op maandagavond werd om 19.00 uur het onderzoek van de rekenkamercommissie Tynaarlo gepresenteerd in het gemeentehuis".

"Op dinsdagavond had de gemeenteraad om 19.00 uur een Meet & Greet met de Jongerenraad, dit duurde tot 19.30 uur van Tynaarlo. Dezelfde avond hadden we vanaf 20.00 uur ook een raadsvergadering in de agenda staan, deze duurde tot 23.00 uur".

Woensdagmorgen was ik om 9 uur weer in het gemeentehuis, want om 9.30 uur kwam groep 7/8 van basisschool Jonglaren het politieke spel Democracity spelen. Op donderdag kwamen de raadsstukken voor de volgende raadsvergadering alweer online, deze heb ik gedownload en bestudeerd".

Als raadslid houdt u zich met veel verschillende dingen bezig. Wat is uw favoriete taak?
"Er zijn verschillende zaken die ik erg leuk vind, het leukst vind ik het spreken met onze inwoners over de kwesties die hen bezig houden en/of waar zij zich aan ergeren. Ik vind het fijn om hen dan te kunnen uitleggen hoe bepaalde zaken gaan binnen de gemeente of hen te vertegenwoordigen in bepaalde zaken die aandacht behoeven .Ik vind het fijn dat men mij weet te vinden, maar wat mij betreft mag dit best meer plaatsvinden.
Binnen de raadsvergaderingen houd ik erg van het discussiƫren, soms hard in de vergadering en na de vergadering weer vriendelijk met elkaar napraten".

Wat staat er de komende tijd voor u op de planning?
"Er komen een aantal grote dossiers aan, zoals de woonvisie, de cultuurvisie, de woonzorgvisie, maar ook het veranderen van de vergaderstructuur staat op de rol".

Ongetitelde afbeelding, 14-11-2023 10:10:33