De raadsweek van...... Christina Stradmeijer (D66)

Gepubliceerd op: 03 juli 2024 09:07

Raadslid sinds: afgelopen gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022)

Houdt zich bezig met:
Commissie Mens & Maatschappij en Dienstverlening; o.a. armoede, inclusie, dierenwelzijn, gezondheid, sport, onderwijs.

Hoe zag uw Raadsweek er deze week uit?
Maandag 20 mei:
Meestal hebben we op maandagavond onze fractievergadering, maar omdat het vandaag Tweede Pinksterdag is, ben ik 'vrij'. Ook geen dienst bij de bibliotheek, waar ik al jaren vrijwilliger ben. Ik raadpleeg mijn agenda, en zie dat onze fractie volgende week een gesprek met heeft de Adviesraad Sociaal Domein. Onlangs hebben zij adviezen uitgebracht over de voortgang van het inclusiebeleid van onze gemeente, en het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) & Sportakkoord. Dat zit allebei in mijn portefeuille, en ik wil graag nadere toelichting van de adviesraad over deze onderwerpen. Ik ga dus de stukken nog maar eens goed doorlezen. Gelukkig wel op een tuinstoel in de zon.
Dinsdag 21 mei:
Vanavond is er een commissievergadering Fysiek. Er staan geen onderwerpen op de agenda die mijn portefeuille betreffen, dus deze vergadering laat ik met een gerust hart aan mijn fractiegenoten over.
Woensdag 22 mei:
Vandaag staat de training 'nieuwe stembiljet' op het programma. Tynaarlo is één van de vijf gemeentes waar met een nieuw stembiljet gestemd gaat worden bij de Europese Verkiezingen. Aangezien ik tijdens de verkiezingen ook stembureaulid ben, volg ik op deze prachtige zonnige middag hierover een instructiebijeenkomst in het Brinkhotel te Zuidlaren.
Donderdag 23 mei:
's Ochtends vertrek ik naar Vries, voor de 'Visiedag Kind en Jeugd'. Interessante presentaties van o.a. de GGD met cijfers over de fysieke en mentale gezondheid van onze jeugd. Gesproken met mede-raadsleden, en diverse aanwezige organisaties. Veel informatie gekregen, en ervaringen uit het werkveld gehoord. Daar kan ik wat mee.
Vrijdag 24 mei:
Yes, vanmiddag mag ik weer naar de naturalisatieceremonie! Ik vind dit één van de leukste bijeenkomsten, waar ik als raadslid bij mag zijn. Elke maand leggen een aantal mensen bij de burgemeester een eed uit de grondwet af, en verkrijgen tijdens deze ceremonie het Nederlanderschap. Ik vind het heel bijzonder om hier bij te mogen zijn. De burgemeester geeft de aanwezigen vaak eerst een stukje vaderlandse geschiedenis mee, vertelt iets over de achtergrond van degene die het Nederlanderschap aanvraagt, en neemt vervolgens de eed af. Dan geeft hij de nieuwe Nederlander een presentje namens de gemeenteraad. Dit keer is de burgemeester afwezig, en neemt de loco-burgemeester de honneurs zeer goed waar. Maar ik miste wel een grapje over voetbal. En er waren geen kinderen aanwezig, dus niemand die de ambtsketen van de burgemeester even om mocht hebben.
Zaterdag 25 mei:
Vandaag ga ik naar de Burendag van Groningen Airport Eelde. Hoewel ik soms kritisch sta tegenover bepaalde aspecten van onze regionale luchthaven, vond ik het een zeer geslaagde middag. Erg leuk om de traumaheli van dichtbij te zien, een lestoestel te mogen aanraken, en om een drugshond te aaien.

Als raadslid houdt u zich met veel verschillende dingen bezig. Wat is uw favoriete taak?
Het contact met inwoners. Als raadslid spreek ik mensen, die ik normaal gesproken niet was tegengekomen. En kom ik op plekken, waar ik niet snel zou komen.

Wat staat er de komende tijd voor u op de planning?
Naast het gesprek met de Adviesraad Sociaal Domein over inclusiebeleid, en over gezondheid en preventie, ben ik bezig om een initiatiefvoorstel te schrijven. Dit ligt op het raakvlak van armoede en dierenwelzijn. Verder maak ik mij zorgen over de toenemende druk op mantelzorgers.