Aankondiging raadsvergadering van 7 november 2023

Gepubliceerd op: 03 november 2023 11:11

Vooruitblik raadsvergadering dinsdag 7 november, 13.00 uur (afwijkende aanvangstijd), gemeentehuis in Vries

Begroting 2024
Het college van burgemeester & wethouders (B&W) heeft een begroting gemaakt voor 2024. Hierin staat hoe het beleid van de gemeente er uit moet zien en hoe het beschikbare geld mag worden besteed. In de raadsvergadering geeft het college van B&W antwoord op vragen van de gemeenteraad en kan de begroting nog iets worden aangepast door het indienen van moties (voorstel voor een wijziging) of een amendement (wijziging in het besluit). Aan het einde van de raadsvergadering stemt de gemeenteraad over de moties en amendementen en over het voorstel voor het vaststellen van de begroting. Uiterlijk 14 november stuurt de gemeente een vastgestelde begroting naar de provincie Drenthe. De provincie houdt toezicht op hoe gemeenten er financieel voorstaan.

Najaarsbrief 2023
Een van de taken van de gemeenteraad is het controleren van het college van B&W. Dat doet de raad door gedurende het jaar de vinger aan de pols te houden en te kijken naar hoe het staat met het financiƫle huishoudboekje van de gemeente. In de Najaarsbrief 2023 staat hoe het nu gaat en wat er eventueel moet worden bijgesteld in de begroting van 2023.

Kijk live mee
De volledige agenda en bijbehorende stukken hier terug te vinden. U kunt dezelfde link gebruiken om de vergadering live mee- of terug te kijken. Wilt u zelf iets zeggen in de vergadering? Neem dan contact op met de griffie via griffie@tynaarlo.nl.

Aankondiging raadsvergadering van 7 november 2023